Bier brouwerij vandeStreek banner - The Beerbox

VandeStreek bier

Hoe het begon

Brouwerij vandeStreek is een onafhankelijke brouwerij uit Utrecht, opgericht in 2010 door de broers Sander en Ronald van de Streek. Het begon als een hobby in een flat in Kanaleneiland, maar al snel liep het uit de hand en werd het een professionele brouwerij die bekend staat om haar ambachtelijke speciaalbieren.

Wat je kunt verwachten

De bieren van vandeStreek worden gebrouwen met passie, vakmanschap en de beste ingrediënten. Het assortiment bestaat uit verschillende smaken en stijlen, van frisse IPA's tot donkere stouts. Eén van de specialiteiten van de brouwerij is hun alcoholvrije bierlijn. Het is moeilijk om een goed alcoholvrij bier te brouwen, maar de broers van de Streek hebben het voor elkaar gekregen om alcoholvrij bier te brouwen met behoud van smaak en kwaliteit.

De brouwerij heeft een eigen proeflokaal genaamd ‘De Kromme Haring’, waar bezoekers kunnen genieten van de bieren van vandeStreek en andere lokale bieren. Het proeflokaal heeft een gezellige sfeer en er worden regelmatig bierproeverijen en evenementen georganiseerd.

Naast het proeflokaal verkoopt vandeStreek haar bieren ook in verschillende winkels, supermarkten en horecagelegenheden in heel Nederland. Daarnaast exporteert de brouwerij haar bieren naar meer dan 22 landen, waardoor het merk steeds bekender wordt in het buitenland.

Duurzaamheid

VandeStreek is niet alleen bekend om haar bieren, maar ook om haar duurzame en milieuvriendelijke aanpak. De brouwerij gebruikt bijvoorbeeld groene energie en de bostel (gekookte granen) die overblijft na het brouwen wordt niet zomaar weggegooid, maar wordt hergebruikt als veevoer of gebruikt door lokale bakkerijen om bostelbrood te maken. Op deze manier probeert de brouwerij haar ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een circulaire economie.

Ontdek brouwerij vandeStreek

Brouwerij vandeStreek is een brouwerij met een hart voor bier en duurzaamheid. De bieren zijn van hoge kwaliteit en de brouwerij zet zich in voor een beter milieu. Een bezoek aan het proeflokaal van de brouwerij is zeker de moeite waard, maar ook het bestellen van een bierbox via The Beerbox biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de bijzondere smaken van deze Utrechtse brouwerij.