Moersleutel-core range-the beerbox

Moersleutel Craft Brewery

Zo! Deze kennen we allemaal wel toch? We nemen je in ieder geval even mee in dit mooie verhaal.

Pim, Tom, Rob en Max, vier Nederlandse broers die in 2016 Moersleutel Craft Brewery oprichtten. In die tijd had de vader van de vier heren en zijne vriend van hem hun eigen kleine brouwerij en al op jonge leeftijd liepen ze mee en brouwden ze hun eigen creaties wanneer de tanks beschikbaar waren. Koffie, chocolade, verschillende fruitsoorten, ze hebben geëxperimenteerd met allerlei smaken.

Maar de vier broers die net hun technische studies hadden afgerond, wilden bewijzen dat ze beter waren dan hun vader in alles, want ja waarschijnlijk was het nóóit zo goed als pa dat kon, naja we kennen het wel. Maar dan wel voornamelijk in het brouwen van bieren! Vader daagde de heren uit om hun brouwkunsten te bewijzen en liet ze aan hun lot over in de kleine brouwerij die hij bezat.

De jongens gingen er met gestrekt been in en brouwden hun eerste bier, wat we in Nederland 'slootwater' noemen, of, om het maar mild te stellen, vuilnis. Gelukkig waren vader en zijn vrienden niet de slechtste winnaars, dat dan weer niet.

Na dat ze uitgelachen waren voor de eerste poging, gingen ze terug naar de brouwerij en brouwden ze bieren totdat ze steeds beter werden. Na een tijdje oefenen met het brouwen van bieren en te blijven experimenteren met allerlei verschillende smaken en toevoegingen, besloten de broers dat het tijd was om de Nederlandse biermarkt te laten zien dat ze klaar waren voor het grotere publiek, om te bewijzen dat ze echt lekkere bieren konden brouwen.

En zo geschiedde. Het eerste mengsel dat op de planken van de bierwinkels werd gezet was een Imperial Stout, maar niet zomaar een gewone Imperial Stout. Nee, dat zou te makkelijk zijn. Het was de allereerste Barrel Blend (een blend van de Stouts 'Motor Oil' en 'Je Moer') die goed ontvangen werd door de bierliefhebbers. Dat begon als een succesvol begin, maar de broers zagen ruimte voor verbetering zoals iedere brouwer die uitdaging ziet. Ze gingen terug naar het originele recept en werkten dag en nacht door om het bier nog lekkerder te maken. Het is een herkenbaar fenomeen, de eerste versie is meestal geweldig, maar de tweede, derde of vierde zijn nog beter. Als je ooit een van de eerste batches hebt geproefd dan is het geweldig om te ervaren wat de heren er nu van gemaakt hebben. Want nu, enkele jaren later, worden Moersleutel bieren gezien als sommige van de beste ter wereld en wellicht zelfs als de de beste in Nederland, tenminste als je smaak hebt. Dat maakt de heren niet alleen brouwers, maar echte bieringenieurs!

Moersleutel Willy Tonka series
Moersleutel barrel aged series
Moersleutel IPA