hetbrouwdok-thebeerbox1

Het Brouwdok

HAVENBROUWERIJ HET BROUWDOK

Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier! Dat maakt Het Brouwdok in zijn unieke havenbrouwerij in Harlingen, Friesland. Met de voeten op de kade en fenomenale vergezichten over de Waddenzee is de havenbrouwerij in Harlingen het hoofdkwartier én vertrekpunt voor experiment en avontuur.

Twee brouwbroeders uit Harlingen, Johan en Gerard, hadden een droom; een eigen brouwerij. Terwijl Johan avontuurlijk voortzette op de zeven zeeën en een breed scala aan havenbrouwerijen en smaken leerde kennen, was Gerard werkzaam in Amsterdam als ICT'er. Tijdens zijn vrije tijd was hij fanatiek wielrenner en zijn club, FC De Trappist werd gesponsord door bierbrouwerij De Prael. De bierliefde greep hem zo stevig bij de kladden dat hij zich aansloot bij een opleiding tot international biersommelier. Na het behalen van zijn erkenning als bierkeurmeester (met een eigen biercollectie die de monden doet openvallen) verdween zijn werk als ICT'er naar de achtergrond en begon zijn ondernemersbloed te kriebelen. Op het moment dat de wegen van de twee mannen zich kruisten was het een uitgemaakte zaak. Hun vriendschap werd in één avond bezegeld en de weg naar de toekomst ingeslagen. Via een zolder, een schuur in de tuin, een proeflokaal in het centrum van Harlingen en uiteindelijk naar de magische plek van de huidige brouwerij aan de Nieuwe Willemskade, hebben ze hun dromen waargemaakt. In 2019 koos Johan ervoor om terug te keren naar zijn avontuurlijke leven op zee. Gerard bleef brouwbaas, ondersteund door bemanning, en zo geschiedde.

Havenbrouwerij het Brouwdok is een thuishaven en vertrekpunt voor experiment en avontuur. Met de voeten stevig op de kade en het zicht op de Waddenzee, blijft de brouwerij zich ontwikkelen. Er wordt een verdieping gebouwd om het zicht op de zee nog meer te vergroten.

hetbrouwdok-thebeerbox2
hetbrouwdok-thebeerbox3
hetbrouwdok-thebeerbox4
hetbrouwdok-thebeerbox5