Een ontwerp voor de anzichtkaart van Hert bier, waarbij allerlei bieren van Hert zijn weergegeven.

Hert Bier - ''De Veluwse Brouwerij''

Ieder hoogtepunt verdient een Hert


Hert Bier is ontstaan vanuit vriendschap, toegewijd ondernemerschap en een specialisme in het brouwen van speciaalbier. Zij houden van het leven en die passie proef je terug in de bieren van de levenslijn. Ga je voor Nieuw LEVEN of Dorps LEVEN of heb je iets te vieren en ga je voor Lang zal die LEVEN? Met de roots van Hert Bier op de prachtige Veluwe is het wat hun betreft een kwestie van geduld tot heel Holland Hert Bier drinkt.

Hoe het ontstond

In het hart van het schilderachtige dorp Putten ontstond Brouwerij Hert Bier, een verhaal dat geworteld is in vriendschap en verbondenheid. De oprichters, Johan, Marcel en Carlo, kwamen bij elkaar met de intentie om een goede vriend te helpen die zijn baan dreigde te verliezen. Onder het genot van een zelfgebrouwen biertje van Carlo ontstond het idee om een brouwerij te starten. Zo begon het avontuur van Hert Bier in 2014.

Met de steun van zakenvrienden en investeerders zag Hert Bier in juli 2014 het levenslicht. Het eerste brouwsel was Carlo's favoriete blondje, dat de naam Zwaar Leven kreeg. Hiermee werd de basis gelegd voor de Levensbieren, een reeks bieren met een eigen karakter en smaak.

Spring LEVEN – tappen uit tank – The Beerbox

Samenwerking SGVT

In 2015 organiseerden de vrienden een bijeenkomst voor "De vriendenclub van Hert Bier." Het werd een avond vol genieten onder de rijke smaak van een zware tripel. Tijdens deze bijeenkomst ontstond een waardevolle samenwerking met de houtwerkplaats van Zorgboerderij Grensverleggende Talenten. Ze koesterden na die avond niet alleen de warme herinneringen, maar ook een uniek aandenken: een houten kratje Hert Bier, stevig bevestigd aan het stuur van hun fietsen. Het verhaal gaat dat iedereen die avond onbewust van de symboliek, veilig thuiskwam, omringd door de waardevolle vriendschap en het ambachtelijke bier dat hun band versterkte.

Sindsdien werken de jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum of een verstandelijke beperking actief mee in de brouwerij. Ze helpen niet alleen met het inpakken van de houten relatiegeschenken en bierkasten voor de retail, maar ook bij het afvullen van de bieren. Onder professionele begeleiding zorgen zij met hun nauwkeurigheid voor een belangrijk onderdeel van het brouwproces. Deze samenwerking is een win-winsituatie, waarbij zowel de deelnemers van SGVT als Brouwerij Hert Bier trots zijn op hun bijdrage.

Eigen brouwinstallatie

Met de groei van Hert Bier kwam ook de behoefte aan een eigen brouwinstallatie. In 2016 werd tijdens een bijeenkomst in Nijkerk het plan geconcretiseerd en werden certificaten uitgegeven. Dit betekende het startschot voor de aanschaf van een eigen brouwhuis.

Op 1 januari 2017 kregen de vrienden de sleutel van een eigen pand in Putten, waar de brouwerij werd gevestigd. In september van dat jaar rolde het eerste Hert Bier trots van de band in hun eigen brouwerij.

Dutch Life

Met trots lanceerden ze in 2021 het label Dutch Life, dat internationaal werd vertaald en zich losmaakte van Hert Bier. Dutch Life, gebrouwen volgens Carlo's favoriete blondje, werd geïntroduceerd in een hotel in de buurt van Schiphol. Het doel was om toeristen in Nederland en bierliefhebbers over de hele wereld kennis te laten maken met de "Gezelligheid in a bottle."

Heden

Het verhaal van Hert Bier is niet alleen een verhaal van vriendschap, passie en ambachtelijk vakmanschap, maar ook van betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Door samen te werken met SGVT creëren ze niet alleen heerlijke bieren, maar ook kansen en mogelijkheden voor mensen met bijzondere talenten.

Met een groeiend bereik door heel Nederland, koos Hert Bier in 2023 voor een nieuwe huisstijl en lanceerden ze een vernieuwde website. Hun ambitie is duidelijk: ze streven ernaar dat heel Holland Hert Bier drinkt.

Proost op het leven!

Speciaalbieren van Hert bier

Hopbel in een licht gele kleur als aanwijzing van het smaakprofiel Easy & fresh
Hert Bier – Dorps Leven Hert Bier – Dorps Leven

€ 2.59

Bekijken
Hopbel in bruine kleur als aanwijzing van het smaakprofiel Strong & Dark
Hert Bier – Dubbel Leven Hert Bier – Dubbel Leven

€ 2.89 € 2.69

Bekijken
Hopbel in amber/oranje kleur als aanwijzing van het smaakprofiel Smooth & amber
Hert Bier – Lang zal die Leven Hert Bier – Lang zal die Leven

€ 2.79

Bekijken