GULPENER BIERBROUWERIJ – The Beerbox2

Gulpener ''De Vrije Brouwer''

Brouwerij Gulpener geniet als onafhankelijke familiebrouwerij al sinds 1825 van haar vrijheid. De vrijheid om de eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Precies deze vrijheid ervaren ze bij Gulpener al 8 generaties lang en dat proef je terug in hun 16 speciaalbieren.

Uitgesproken, omdat Gulpener vrij is. Vrij omdat ze een onafhankelijke familiebrouwerij zijn.
Vrij om een eigen koers te kunnen varen. Vrij om alleen te doen wat goed voelt. Daarom noemt Gulpener zichzelf ‘De Vrije Brouwer’.

Gulpener brouwt haar bieren op een unieke manier in het prachtige Gulpen te Limburg. Ze hebben een sterke band met hun omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om hun heen. Daarom brouwen ze bier met water uit eigen bronnen, gebruiken ze hop uit hun eigen hoptuin en komt de gerst van boeren uit de regio in een straal van maximaal 50 kilometer. Dit alles houdt de ‘voetafdruk’ laag en maakt Gulpener tegelijkertijd tot het enige échte bier van Nederlands bodem.

De vraag dat Gulpener altijd voor ogen heeft is: ''Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen? Kan er nóg eerlijker en lekkerder bier gemaakt worden, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen? Deze vragen leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en, niet te vergeten, nieuwe unieke smaken. Smaken waarmee ze de échte biergenieter nog generaties lang mee hopen te verrassen.

Gulpener_Speciaalbier – The Beerbox
IMG_9356
Gulpener bier op de band – The Beerbox
ChateauNeubourg_Dienblad – The Beerbox