gulabeers-thebeerbox6

Gula Beers

Het begon allemaal in een van de huiskamers bij een van de brouwers, of nou ja in de keuken uiteraard. Gula is letterlijk ontstaan vanuit de passie voor speciaalbier. Tijdens een gezellige avond drinkend in de kroeg dachten ze: ''Dit moeten we ook eens gaan proberen''. Begonnen met ‘houtje-touwtje’ materialen, zonder enige voorkennis, handboek erbij en simpelweg de eigen smaak volgend. Ambachtelijk bezig zijn met natuurlijke producten, het graan door je handen laten gaan, de unieke geur van allerlei hopsoorten en het eindresultaat dat elke keer weer uniek is, maakt dat de mannen van Gula Beers nog maar aan het begin staan van het avontuur.

Gula is de Latijnse benaming voor ‘gulzigheid’. Iets wat uitermate goed past bij hun bieren, want wedden dat je het niet bij eentje kunt laten? Ze zien vaak bieren voorbijkomen waarbij het motto ‘hoe gekker, hoe beter’ centraal staat. Bij Gula hebben ze eigenlijk maar één doel: gewoon lekkere bieren maken. Speciaalbieren die verrassen, zonder over-the-top te zijn. Smaak staat bij hen centraal. Gula gebruikt in elk bier verrassende ingrediënten, zoals pleuriskruid, de schil van wilde citroen en verschillende bloesems. Frisse, clean smaken en het gevoel dat je aan eentje niet genoeg hebt, is wat Gula Beers onderscheidt.

In het logo wordt de Meppeler toren geflankeerd door twee beren, de spirit animals van Gula. Alle jongens van Gula zijn rasechte Meppelers en zijn daar trots op. Ze willen de Meppelers trots maken en hun mooie stad op de Nederlandse bierkaart zetten!

gulabeers-thebeerbox7
gulabeers-thebeerbox8