Brouwerij Hoogkerk

Van “Hobbybrouwer” naar Brouwerij Hoogkerk.

In 2019 is het 50 jaar geleden dat Hoogkerk geannexeerd werd bij de stad Groningen.
Omdat Hoogkerk in die 50 jaar altijd een dorps karakter heeft gehouden werd er in oktober van dat jaar een feest gevierd met de naam “Hoogkerk 50 jaar dorp in de stad”.

Diverse mensen kregen het idee om een bier te (laten) maken met een voor Hoogkerk kenbare smaak.
Bij de eerste vergadering werd al snel duidelijk dat het een blond bier zou moeten worden, aangevuld met een geheim ingrediënt van de suikerfabriek.

De eerste batch van 20 liter werd gepresenteerd op de openingsavond van het grote feest. Zo’n 150 mensen konden daar voor het eerst kennismaken met het Hoogkerker Bietenbier. Na vele enthousiaste reacties en vragen waar ze het konden kopen was al snel duidelijk dat we dit project door moesten zetten. En zo stonden vlak voor 2020, zeven mensen bij de KvK om zich in te laten schrijven als Brouwerij Hoogkerk!

Inmiddels wordt het bietenbier per batch van 1.000 liter gebrouwen in de brouwerij van Gerrit Admiraal in het Friese Oudekerk. Na een succesvolle verkoop van de eerste batches Hoogkerker Bietenbier is er besloten om ook de ontwikkelde Tripel en IPA op de markt te brengen. En wordt er gewerkt aan meerdere bier soorten.