Brouwerij Dockum

Speciaalbier uit Dokkum

In het pittoreske stadje Dokkum, gelegen in het noordoosten van Friesland, vind je Brouwerij Dockum. De brouwerij is opgericht in 2017, destijds onder de naam Kâld Kletske en inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een begrip in de regio en daarbuiten.

Het assortiment van Brouwerij Dockum bestaat uit een aantal vaste bieren aangevuld met regelmatig wisselende seizoensbieren onder de naam van Kâld Kletske en Dutch IPA. De traditionele bierstijlen van Kâld Kletske worden op ambachtelijke en authentieke wijze gebrouwen zoals de Herfstbok, Blond, Weizen en Tripel, maar ook opkomende bierstijlen zoals Stout en Gruitbier van Kâld Kletske ontdek je bij Brouwerij Dockum.

Lokaal en bijzonder bier

Wat Brouwerij Dockum zo bijzonder maakt, is dat ze alleen werken met lokale ingrediënten. Zo komt het mout bijvoorbeeld van een molen in Birdaard, een dorpje vlakbij Dokkum. En het water dat gebruikt wordt, komt uit de grond onder de brouwerij. Hierdoor hebben de bieren een unieke smaak die echt past bij de omgeving.

Brouwerij Dockum is een ambachtelijke brouwerij waar veel aandacht en liefde wordt besteed aan het brouwen van bier. Het proces wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd, van het brouwen tot het bottelen en het etiketteren van de flessen. Hierdoor is de kwaliteit van de bieren altijd hoog en weten de brouwers precies wat er in hun bieren zit.

Ontdek de bieren van Brouwerij Dockum

The Beerbox is trots om de bieren van Brouwerij Dockum aan te kunnen bieden. Het is een mooie toevoeging aan het assortiment van bijzondere bieren uit Friesland. Ontdek Brouwerij Dockum en geniet van de authentieke lokale Friese smaak!

Speciaalbier brouwerij Dockum in Dokkum, waar de bieren van Kâld Kletske en Dutch IPA gebrouwen worden.
Binnenkant van Brouwerij Dockum en het proeflokaal van Kâld Kletske, waar je ambachtelijke bieren kunt drinken