Brouwerij de Koningshoeven "La Trappe"

Abdij de Koningshoeven en Brouwerij La Trappe: een bijzondere combinatie

Abdij de Koningshoeven, ook wel bekend als de Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, is een Trappistenklooster gelegen in het plaatse Berkel-Enschot in de provincie Noord-Brabant. De Trappistenorde staat bekend om haar strenge leefwijze en het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten, waaronder natuurlijk BIER. Het bier dat bij de Abdij de Koningshoeven wordt gebrouwen draagt de naam La Trappe en is inmiddels wereldberoemd.

Historie

Het begon allemaal in 1884 toen de monniken van de abdij besloten om te gaan brouwen. Destijds brouwden zij nog slechts voor eigen gebruik en dat van de lokale bevolking. In de jaren daarna groeide de vraag naar het bier en werd er besloten om het bier commercieel te gaan produceren. Tegenwoordig is La Trappe één van de 12 Trappistenbrouwerijen ter wereld en mag het bier het officiële Trappistenkeurmerk dragen. Dit betekent dat het bier wordt gebrouwen door de monniken zelf en dat de opbrengst wordt gebruikt voor het onderhouden van de abdij en het ondersteunen van goede doelen.

Bieren

De bieren van La Trappe zijn van hoogstaande kwaliteit en worden op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het assortiment is uitgebreid en bestaat uit verschillende biersoorten, waaronder een blond, dubbel, tripel, quadrupel en een witbier. Daarnaast worden er ook seizoensbieren gebrouwen, zoals de Isid’or en het Bockbier.

Duurzaam en zelfvoorzienend

Het brouwproces van La Trappe bier is bijzonder en begint met het gebruik van de beste grondstoffen. Zo wordt er gebruik gemaakt van natuurzuiver water, hoogwaardige mout en hop en speciale Trappistengist. Het resultaat is een bier van hoge kwaliteit met een unieke smaakbeleving. Daarnaast beschikt de abdij ook nog over een bakkerij, chocolaterie, imkerij, kaasmakerij en jammakerij.

Het bier van La Trappe is niet alleen lekker om te drinken, maar het heeft ook een bijzonder verhaal. Het brouwen van het bier is namelijk niet alleen een ambacht, maar ook een manier om bij te dragen aan het behoud van de abdij en het ondersteunen van goede doelen. Door de bieren van La Trappe te drinken draag je dus indirect bij aan het behoud van dit bijzondere klooster en haar activiteiten! Kortom, Abdij de Koningshoeven en Brouwerij La Trappe vormen een bijzondere combinatie.

Trotse samenwerking

Wij zijn trots om de bieren van La Trappe in ons assortiment te hebben. Als online bierwinkel bieden wij iedereen de mogelijkheid om te genieten van de beste bieren, waaronder die van La Trappe. Neem daarnaast bijvoorbeeld onze nieuw geïntroduceerde ''Local Experience'' en ontvang iedere maand een selectie van de beste speciaalbieren, zoals de bieren van La Trappe. Zo kan je maandelijks genieten van de heerlijke en beste smaken van bijzondere brouwerijen.